A Jerusalén farm a honduraszi Trinidad város melletti esőerdőben helyezkedik el, ahol a kávécserjék szabadon teremnek már több mint 100 éve. A farm különlegessége, hogy a kávécserjék nagyon gazdag növény- és állatvilág közt teremnek, így "magukba szívják az erdő erejét". Szintén tekinthetünk rá "erdei gyümölcsként" is, mivel növekedésüket nem befolyásolja semmilyen (vagy minimális) emberi hatás. Ez a legtermészetesebb formája a kávénak.
A kínálatunkban szereplő geisha története 2020 októberében kezdődött. A kávécserjék még csak érlelődtek a honduraszi napocskán, de mi már akkor lefoglaltuk, mivel tudtuk, hogy egy egyedi kávéról van szó. Az előző évben ugyanis már volt erről a farmról geishánk (az egyik best sellerünk) és tudtuk hogy a 2020/21-es szüret sem fog csalódást okozni.
Először 2020 áprilisában jutottunk ehhez a kávéhoz egy Ebel nevezetű hölgynek köszönhetően, akinek kávépörkölője van Csehországban, emellett aktívan keresi a kávéfarmerokat és különböző farmokat látogat, ahonnét egyenesen importálja a kávékat. Elküldte nekünk a honduraszi Jerusalén farmról, akikkel évek óta együtt dolgozik, a legfrisebb szüretből származó geisha kávék mintáit. A kávé levett a lábunkról, és mivel direct trade /a kávét egyenesen Honduraszból importálta/, így az ára is megfizethetőbb, mivel a GEISHA variánsú kávék az egyik legdrágábbak a kávé világában.
A kávé szürete 2020 novemberében kezdődött. Ahogy az a minőségi kávéknál megszokott, csak a tökéletesen érett kávécseresznyéket szüretelik. A szüret 3 alkalommal történt (2020 novembere – decembere és 2021 januárja). Ezután a kávét nedves módszerrel dolgozták fel. Olyan mértékben elvarázsolt minket ez a kávé, hogy Péter kollégánk és pörkölőnk vezetője 2022 január 20-tól február 2-ig elutazott Trinidadba és aktívan részt vesz az idei szüretben.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
Ingyenes kézbesítés 17000 Ft
feletti megrendelés esetén
5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
A kávé aromája nagyon édes, karamelles. Teste közepesen erős, és ízében érezhető a nedves feldolgozási módszer. Ízében a szárított gyümölcsök különböző tónusai érezhetőek, a virágok édességével. Lecsengése édes- karamelles, a kakaó enyhe kesernyességével.
A Geisha variánsú kávécserjéket Santa Barbara térségben vulkanikus talajon termesztik 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020 november-2021 január.
Régió: Santa Barbara
Város: Trinidad
Farm: Finca Jerusalén
Farmer: José F. Cuellár Fajardo
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Geisha
Feldolgozás: nedves/fully washed
Magasság: 1350 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi,november 2020 – január 2021
SCA pontszám –87,8