Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Guatemala Tzikin-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Maja nyelven a Tz’ikin jelentése szellemi állat és a föld védelmezője. A kínálatunkban szereplő kávé a különleges elhelyezkedésű La libertad mikro régió kistermelőitől származik. A kávéfarmok olyan hegységben találhatóak, melyben nyugatról meleg és északról pedig hideg széláramlatok találkoznak. Ennek köszönhetően igencsak érdekes mikroklíma alakul ki, mely nagyon kedvező a kávécserjéknek.

A Huehuetenango régióban már több száz éve termesztenek kávét és nagyon sok farmer a hagyományos módszert alkalmazza, úgy ahogy azt elődeiktől tanulták. Földjeiket teheneiktől és bárányaiktól származó trágyával gondozzák, rendszeresen levegőztetik, szüret idején pedig összegyűlik az egész közösség és egymást segítik. A legtöbb farmer saját kis malommal rendelkezik, ahol kis mennyiségben, nedves módszerrel tudják feldolgozni kávéjukat. Az így feldolgozott kávét a helyi szövetkezetnek eladják. A szövetkezet pedig Tzikin név alatt értékesíti tovább.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.09.20

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

3100 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
16 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé aromája nagyon édes, a karamellre és a friss trópusi gyümölcsökre emlékeztet. Teste közepesen erős, teás. Ízében a gyümölcsös tónusok és az apró bogyós gyümölcs édessége dominál. Lecsengése enyhén kesernyés, csokoládés, melyben a karamell és a narancshéj kesernyessége érezhető.

Származási hely

A Bourbon, Catuai, Caturra és Pache variánsú kávécserjéket Huehuetenango térségben vulkanikus talajon termesztik 1500- 2000  m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020/2021.

További információk

Régió: Huehuetenango, La Libertad

Farmer: a környék kistermelői

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache

Feldolgozás: nedves-washed

Magasság: 1500-2000 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2020 novembere – 2021 márciusa

SCA pontszám – 85,5

Hozzászólások - Guatemala Tzikin-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)