Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Vietnam Lang Biang double washed-közepes pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Péter ajánljaÚjdonság

Specialty vietnami kávé egy felvidéki farmertől!

Ez a kávé egy arany csillagot szerzett a nemzetközi GREAT TASTE AWARDS 2022 versenyen, ezzel a világ kávéinak élvonalába került.

2016-ban Marián egy hónapos vakációra ment Vietnámba, ahol végül ott ragadt, és már nem tért vissza. Sorsa másképp alakult, hiszen a vakációja alatt első látásra beleszeretett a feleségébe, Limbe. Lim egy olyan törzsből származik, amely már több, mint 100 éve kávét termeszt. Marián csatlakozott a családi kávétermesztés munkálataihoz és napjainkig specialty kávét készít.

Marián története a mai napig lenyűgöz minket. Kávéja idén már a negyedik éve szerepel kínálatunkban, melynek minősége évről évre magasabb szinteket ér el. Az idei év kávéi azonban nagyon különlegesek számunkra, mivel volt szerencsénk személyesen hozzájárulni eme remekműhöz. Részt vettünk a kávécseresznyék betakarításában, szortírozásában és feldolgozásában. Most pedig pörköljük a kávébabokat.

Idén négy különböző feldolgozási módszerrel készített kávé szerepel a kínálatunkban. Mindegyik kávénál képes dokumentációt készítettünk a konkrét feldolgozási módszerről/ lejjebb a további információ részben/. Kíváncsi, hogy hogyan befolyásolják a különböző feldolgozási módszerek a kávé ízét?

Régió: Dalat, Lang Biang
Farmer: a K’Ho törzs családjainak együttműködése
Feldolgozó állomás: ZanYa
Variáns: Bourbon, Typica, Caturra, Catimor
Feldolgozás: kétszer mosott - double washed
Magasság: 1500 - 1700 m n. m.
Szüret: kézi,szelektív 2023/2024


100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City +
Csomagolás: 200 g (szemes kávé

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

4990 Ft
Mennyiség:
Doprava zadarmo

Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 09.10.2024
Min. szavatosság: 09.10.2025
Elkészítését ajánljuk: Eszpresszó,Mokka
Megpörkölve és megrendelve: 136x

A kávé jellemzői

Test
Keserűség
Savasság
Édesség

Receptek

Receptek

espresso

50g italhoz 20g kávé

Extrakció 25-28 másodperc / onnantól számítva,hogy elkezd kifolyni a karból a kávé/

Ízvilág

A kávé teste és aromája intenzív és teljes. A múlt évhez képest szikrázóbb és gyümölcsösebb. Az édes afrikai kávékra emlékeztet. Lecsengése a karamell és nádcukor tónusait hordozza.

Származási hely

A Bourbon, Typica, Caturra és Catimor variánsú kávécserjéket Dalat térségben termesztik 1500-1700 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket mosott módszerrel dolgozzák fel / kenyai stílus/. Kézi szüret és válogatás 2023/2024.

További információk

Washed (Mosott feldolgozás)

A mosott eljárásnál az ízek tisztaságára öszpontosítanak.  Ezt a módszert olyan helyeken használják, ahol elegendő víz áll rendelkezésre. 

Folyamat: 

  1. Egy vizes malom segítségével meghámozzák  kávécseresznyéket.
  2. Majd a kávébabokat 24 óráig vízzel teli hordókba helyezik.
  3. 24 óra után kiszedik az ún. floaterokat, azokat a hibás kávébabokat, amelyek a víz tetején lebegnek.
  4. A floeterek eltávolítása után a kávébabokat kosarakba szórják és tiszta vízzel alaposan átmossák.
  5. Ezt követően a kávébabokat visszahelyezik további 12 órára a vízzel teli hordókba.
  6. A kávébabokat a fermentáció után alaposan átmossák majd afrikai ágyakon szárítják.

1 2 3 4 5 6 7 8 

Értékelések

Értékelések
1 értékelés Értékelés hozzáadása
    Nem is tudtam, hogy Vietnamban terem ilyen top-kategóriás arabica! Remekül kiegyensúlyozott ízek harmóniája, ami persze a jól eltalált pörköléstől is nagyban függ. Bátran tudom ajánlani, nem fog csalódást okozni!
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok