Ingyenes kézbesítés
15000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Peru Timbuyacu120ó-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Alfonso Tejada és Karim Grandez turizmussal foglalkoztak limai utazási irodájukban. Majd 2010-ben Alfonso megörökölte édesanyja után a családi kávéfarmot, melynek története 100 éve kezdett el íródni. A farm elnevezése 1915-ből származik, amikor egy tavaszi napon hatalmas zivatar kerekedett, amely olyan erősen zuhogott, hogy egy forrásban lévő vízre emlékeztette a jelenlévőket. A „timbu“ jelentése forrni, a „yacu“ pedig vizet jelent.

Alfonso és Karim a farm átvétele után úgy döntöttek, hogy értékesítik üzleti tudásukat és kapcsolatrendszerüket. A specialty kávé termesztése mellett segítenek a környékbéli farmereknek is eladni termésüket. A Timbuyacu farmjuk példaértékű a specialty kávé termesztésében és feldolgozásában. Rendszeresen tartanak kurzusokat, amelyeken megtanítják hogyan lehet a jobb, egészségesebb kávécserjéket termeszteni, és hogy hogyan kell helyesen feldolgozni a kávécseresznyéket.

A kávé feldolgozásánál nem álltak meg a klasszikus száraz és nedves feldolgozási módszereknél. Az anaerob fermentációnak köszönhetően elkezdték felfedezni a kávé új ízeit. A kínálatunkban szereplő kávét szintén ezzel a módszerrel dolgozták fel, aminek köszönhetően egyedi ízzel rendelkezik.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.06.14

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2880 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste hatalmas és teljes. Ízében többfajta gyümölcsös tónus is dominál, és érezhető benne az apró bogyós gyümölcs, a szilva édessége és a citrusfélék aciditása. Lecsengése kávésabb szellemű, az étcsokoládéra és a fekete teára emlékeztet.

Származási hely

A Catuaí variánsú kávécserjéket Amazonas térségben vulkanikus talajon termesztik 1600 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket 120 órás anaerob fermentációval dolgozzák fel, ezutàn 20 napig napon szárítják. Kézi szüret és válogatás 2020.

További információk

Régió: Amazonas

Farm: Timbuyacu

Farmer: Alfonso Tejada Iberico & Karim Rosario Araoz Grandez

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: 100% Catuai

Feldolgozás: Anaerob fermentáció – 120 ó.

Magasság: 1600 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2020

SCA pontszám – 87

Hozzászólások - Peru Timbuyacu120ó-világos pörkölés(200g arabica szemes kávé)