Ingyenes kézbesítés
15000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Burundi Nemba-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)

A Nemba feldolgozó állomást 1990-ben alapították a Kayanza térségben, mely az ország egyik legismertebb kávétermesztő területe. A feldolgozó állomás klasszikus rendszerrel működik, a termést felvásárolja a környék kistermelőitől, majd feldolgozza és értékesíti. A helyi farmerek (kb. 3113 farmer) kizárólag csak Bourbon variánst termesztenek, amely 1930-ban vert gyökeret az országban. Az évek során a Nemba feldolgozó állomás az élvonalba dolgozta fel magát. Minden évben elismerést nyer a kávészemek minőségével, feldolgozásával és újításaival a kávé feldolgozása terén. Ezek mellett a farmerektől a megszokottnál magasabb áron vásárolja fel termésüket és rendszeresen ingyen iskolázza őket, hogyan termesszenek még jobb minőségű kávét.

Az egyik fent említett újításuk eredménye az a kávé is, amelyről most olvasnak. A kávét anaerob fermentációval dolgozták fel,és olyan CIMA élesztőt használtak, amelyet szándékosan, a kávé anaerob fermentációval történő feldolgozására fejlesztettek ki. Ennek az élesztőnek köszönhetően könyebben ellenőrizhető a fermentáció, ezért az egész folyamat kiszámíthatóbb. A kávécseresznyéket csak 12 óráig fermentálják, ezt követően nedves módszerrel dolgozzák fel. Az eredmény egy tiszta és vibráló ízvilág tele gyümölccsel.

100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.06.14

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2880 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé aromája nagyon édes, az eperre és érett édes gyümölcsökre emlékeztet.Teste közepesen erős, teás. Ízében érezhető az apró bogyós gyümölcs, a szilva és a barack édessége.Lecsengése enyhén kesernyés, egy csipetnyi kakaóval.

Származási hely

A piros bourbon variánsú kávécserjéket Kayanza térségben vulkanikus talajon termesztik 1700 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket anaerób fermentációval -CIMA élesztővel dolgozzák fel, ezután napon szárítják. Kézi szüret és válogatás 2020/2021

További információk

Régió: Kayanza

Feldolgozó állomás: Nemba

Farmer: környék kistermelői

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: 100% piros bourbon  

Feldolgozás: Anaerób fermentáció – CIMA

Magasság: 1700 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2020/2021

SCA pontszám – 87

Hozzászólások - Burundi Nemba-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)