A La Esperanza egy kis farm, amelyet Josué Morales irányít. Mindössze évi 120 zsák kávé terméssel rendelkezik (nekünk ebből 5 zsákot sikerült beszereznünk). A farm kísérleti és gyakorló célból alakult a Josué környékbeli farmjai mellett. Ezen a farmon apróban kísérleteznek különböző kávécserjékkel, feldolgozási módszerekkel és több mással is.
A kávé nagyon édes, kiváló filterre vagy eszpresszóra. Maga Josué így nyilatkozott a kávéról: ,,Erre a kávéra vagyok a legbüszkébb az összes farmjaim közül. Jó látni, hogy mennyit fejlődtünk a kávé termesztésében és feldolgozásában a La Esperanza micro-lotunknak köszönhetően“.
100 % Arabika kávé
Specialty grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé teste közepesen erős,teás. Az aromája nagyon édes, a trópusi gyümölcsökre emlékeztet. Ízében olyan édes gyümölcsös tónusok dominálnak, mint a nektarin, ananász és narancs. Lecsengése enyhén kesernyés, mogyoróra és karamellre emlékeztet.
A Villa Sarchi variánsú kávécserjéket Antigua térségben vulkanikus talajon termesztik 1500 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020.
Régió: Antigua
Farm: La Esperanza
Farmer: Josué Morales
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Villa Sarchi
Feldolgozás: Nedves- Washed
Magasság: 1500 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2020
SCA pontszám – 86