Ingyenes kézbesítés
15000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Nicaragua La Bendicion-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Luis Balladarez negyedik generációs kávétermesztő, mindamelett a Nueva Segovia régió közösségének lelkipásztora. Családja már több évtizede foglalkozik kávétermesztéssel, ám legfőképp egyszerű kávékat termesztenek. 2005-ben Luis úgy döntött az édesapjával, hogy saját farmot hoznak létre, ahol kizárólag csak specialty kávéra fognak összpontosítani.

Megalapították a Bendicion („áldott“) kávéfarmot, amely manapság a világ egyik legjobb kávéit termeszti. 2018-ban az 1. és az 5. helyezést hozták el a Cup of Excellence versenyről 2 Red Pacamara variánsukkal. 15 éves működésük alatt összesen 12 Cup of Excellence díjazást szereztek.

A La Bendicion farm Nikaraguában, a Dipilto – Jalapa hegység közepén, Nueva Segovia északi részén található 1300 - 1500 m tengerszint feletti magasságban. 440 hektár területen helyezkedik el, amelyből 183 hektár van kávécserjékkel beültetve. A maradék 257 hektáron fenyő és lombos erdő található. A hegyi terepnek köszönhetően a terület egyedi mikroklímával rendelkezik. A déli részen fekvő terület a napsütésben fürdik, még a zölddel beborított északi elhelyezkedésű területeken gyakori az esőzés. Épp ezeknek a tényezőknek köszönhetően különleges és egyedi ez a kávé.

100 % Arabika kávé
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.01.25

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2700 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste teljes és gyümölcsös. Ízében az érett trópusi gyümölcs tónusai dominálnak, mely mellett fellelhető a barack és az ananász édessége is. Lecsengése enyhén kesernyés, a karamell és a nádcukor érezhető benne.

Származási hely

A Red Pacamara variánsú kávécserjéket Nueva Segovia térségben vulkanikus talajon termesztik 1300 – 1500 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2019.

További információk

Régió: Nueva Segovia

Farm: La Bendicion

Farmer: Luis Balladarez

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Red Pacamara

Feldolgozás: száraz- natural

Magasság: 1300 - 1500 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2019

SCA pontszám – 87

Hozzászólások - Nicaragua La Bendicion-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)