Ingyenes kézbesítés
15000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Honduras El Naranjo-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)

Hugo Herman Lopez 3. generációs farmer, és a kávéval már fiatal korától foglalkozik. Kávéfarmon született, gyermekeit szintén a farmon neveli. Az El Naranjo mikrolot farmja az ő és családja megélhetését is biztosítja. Mint a legtöbb honduraszi farmer, ő is nedves módszerrel dolgozza fel a kávét, ám Carlos Estevéz, a kíséreti kávé feldolgozás szakemberének befolyása őt is megérintette ( ugyanaz a Carlos Estevéz, aki az el salvadori San Carlos Dos kávé feldolozásánál segédkezett ).

Hugo tehát úgy döntött, hogy félreteszi termése egy részét és kísérleti módszerrel dolgozza fel, amely 90 órás maceráció és az ezt követő napon történő szárítás. A kézi, szelektív szüret után a cseresznyéket megmossák, ezután 90 óráig macerálják az erre kialakított különleges hordókban. A macerációt követően a cseresznyéket 10-13 napig afrikai ágyakon szárítják közvetlen napsütésben. A szárítás után a kávészemeket lehámozzák, megtisztítják és zsákokba csomagolják, ahol további 30 napig pihentetik.

Limitált edíció-mikrolot.

100 % Arabika kávé
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.01.25

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2700 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste erős és teljes. Ízében a szárított trópusi gyümölcs mellett a karamell édessége és a fehér rum fűszeressége érezhető, mindamellett a tamarindusz édességét is megtalálhatjuk benne. Lecsengése kávésabb szellemű, amely az étcsokoládéra emlékeztet.

 

Származási hely

A Parainema variánsú kávécserjéket Copan térségben vulkanikus talajon termesztik 1200 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket 90 órás macerációt követően száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020.

További információk

Régió: Corquin, Copan

Farm: El Naranjo

Farmer: Hugo Herman Lopez

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Parainema

Feldolgozás: 90 órás maceráció – száraz (natural)

Magasság: 1200 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2020

SCA pontszám – 87

Hozzászólások - Honduras El Naranjo-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)