Ingyenes kézbesítés
15000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

El Salvador San Carlos Dos-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)

A San Carlos farm 1980-ban alakult, amikor a mezőgazdasági reform zajlott El Salvadorban. A reformnak köszönhetően az állami földet szétosztották az emberek között azzal a feltétellel, hogy kávécserjéket fognak rajtuk termeszteni. A Cacahuatique hegységben elnyúló 672 hektáros területen 126 farmer él a családjával, akik közösen megalapították a San Carlos Dos szövetkezetet, amelyen keresztül értékesítik kávéjukat.

A kínálatunkban található 2020-as szüret különleges. Mivel a farmerek magasabb szintre akarták emelni kávéjukat, új feldolgozási módszer mellett döntöttek. Segítségül hívták Carlos Estevézt, aki a kíséreti kávéfeldolgozás szakembere. Többhetes iskolázás után a farmerek belevágtak a szüretbe, majd az ezt követő feldolgozásba, és létrejött a Lot7. A Lot7 a kávéfarm azon legkisebb részeiről származó termés, amelyeken csak Bourbon variánst termesztenek. A kézi, szelektív szüret után a cseresznyéket megmosták, ezután 90 óráig macerálták az erre kialakított különleges hordókban. A macerációt követően a cseresznyéket 10-13 napig afrikai ágyakon szárították közvetlen napsütésben. A szárítás után a kávészemeket lehámozták, megtisztították és zsákokba csomagolták, ahol további 30 napig pihentették. Most a kávé készen áll a pörkölőnkben darálóikra és az ízlelőbimbóik elámítására.

Csupán 140 kg van raktárunkon ebből a kávéból.

100 % Arabika kávé
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2021.01.25

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2700 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepes, ám teljes. Ízében a szárított gyümölcs, édes narancs és cseresznye tónusai dominálnak, amely mellett a méz édessége érezhető. Lecsengése enyhén kesernyés,mogyorós.

Származási hely

A Bourbon variánsú kávécserjéket La Montanita térségben vulkanikus talajon termesztik 1100-1700 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket 90 órás macerációt követően száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020.

További információk

Régió: La Montanita, Morazan

Farm: San Carlos Dos

Farmer: San Carlos COOP

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: 100% Bourbon

Feldolgozás: 90 órás maceráció – száraz (natural)

Magasság: 1100 - 1700 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2020

SCA pontszám – 86,5

Hozzászólások - El Salvador San Carlos Dos-sötét pörkölés(200g arabica szemes kávé)