A San Carlos farm 1980-ban alakult, amikor a mezőgazdasági reform zajlott El Salvadorban. A reformnak köszönhetően az állami földet szétosztották az emberek között azzal a feltétellel, hogy kávécserjéket fognak rajtuk termeszteni. A Cacahuatique hegységben elnyúló 672 hektáros területen 126 farmer él a családjával, akik közösen megalapították a San Carlos Dos szövetkezetet, amelyen keresztül értékesítik kávéjukat.
A kínálatunkban található 2020-as szüret különleges. Mivel a farmerek magasabb szintre akarták emelni kávéjukat, új feldolgozási módszer mellett döntöttek. Segítségül hívták Carlos Estevézt, aki a kíséreti kávéfeldolgozás szakembere. Többhetes iskolázás után a farmerek belevágtak a szüretbe, majd az ezt követő feldolgozásba, és létrejött a Lot7. A Lot7 a kávéfarm azon legkisebb részeiről származó termés, amelyeken csak Bourbon variánst termesztenek. A kézi, szelektív szüret után a cseresznyéket megmosták, ezután 90 óráig macerálták az erre kialakított különleges hordókban. A macerációt követően a cseresznyéket 10-13 napig afrikai ágyakon szárították közvetlen napsütésben. A szárítás után a kávészemeket lehámozták, megtisztították és zsákokba csomagolták, ahol további 30 napig pihentették. Most a kávé készen áll a pörkölőnkben darálóikra és az ízlelőbimbóik elámítására.
Csupán 140 kg van raktárunkon ebből a kávéból.
100 % Arabika kávé
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé teste közepes, ám teljes. Ízében a szárított gyümölcs, édes narancs és cseresznye tónusai dominálnak, amely mellett a méz édessége érezhető. Lecsengése enyhén kesernyés,mogyorós.
A Bourbon variánsú kávécserjéket La Montanita térségben vulkanikus talajon termesztik 1100-1700 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket 90 órás macerációt követően száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020.
Régió: La Montanita, Morazan
Farm: San Carlos Dos
Farmer: San Carlos COOP
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: 100% Bourbon
Feldolgozás: 90 órás maceráció – száraz (natural)
Magasság: 1100 - 1700 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2020
SCA pontszám – 86,5