A kosztarikai kávék rendszerint egy farmertől származnak, aki saját farmmal, feldolgozó állomással, és kereskedelmi hálózattal rendelkezik. Ez az első alkalom, hogy szövetkezettől vásároltunk kávét Kosztarikából. A Naranjo cooperative szövetkezet West Valleyban található, amely Kosztarika nyugati, egyedi klímával rendelkező hegyvidékes övezete.
A szövetkezet 2000 farmert egyesít, akik apró kávéfarmokkal (mikrolottal) rendelkeznek, melyeken az esőerdő mélyén többnyire vadon növő arabika kávét termesztenek. Miután a farmerek kézzel leszüretelik a termésüket, leadják azt az El Perezoso feldolgozó állomásnak. Ezután a feldogozó állomás alkalmazottai gondoskodnak a cseresznyék feldolgozásáról, szárításáról, amiket ezt követően egységesen El Perezoso név alatt értékesítenek.
A Naranjo szövetkezet nemcsak feldolgozó és kereskedő, hanem egyaránt partner is. A farmereket rendszeresen iskolázza a kávétermesztéssel kapcsolatos tudnivalókról, például hogy hogyan gondoskodjanak a kávécserjékről az év egyes szakaszaiban vagy hogy mikor és hogy szüreteljenek. Ennek az együttműködésnek köszönhetően egy kiváló kávét kóstolhatunk Kosztarika apró farmerjeitől.
100 % Arabika kávé
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)
A kávé teste teljes és krémes. Ízében a szárított gyümölcs és az eperdzsem tónusai dominálnak, amely mellett az apró bogyós gyümölcs enyhe aciditása is érezhető. Lecsengése enyhén kesernyés, és az étcsokoládé érezhető benne.
A Villa Sarchi, piros és sárga Catuaí variánsú kávécserjéket West Valley térségben vulkanikus talajon termesztik 1500 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2020.
Régió: West Valley
Farm: El Perezoso – Las Somas
Farmer: Naranjo COOP
Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag
Variáns: Villa Sarchi, piros és sárga Catuaí
Feldolgozás: száraz- natural
Magasság: 1500 m tengerszint feletti magasságban
Szüret: kézi, 2020
SCA pontszám – 85,5