Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Honduras Finca Jerusalén/ Száraz - világos pörkölés (200g arabica szemes kávé)

Kínálatunkban most először van geisha variánsú kávé. Az egyetlen ,,probléma“ ugyanis ennél a variánsnál az ára. A geisha kávék több Cup of Excellence versenyt nyernek meg, és termesztésük valamivel összetettebb más variánsoknál ( mint pl. a caturra, catuai, bourbon stb.). Ezek a tényezők és a piacon való alacsony kínálatuk emelik meg ennek a variánsnak az àràt akár 50 euróra kilogrammonként, és ez még csak a nyersanyag.

Április elején megszólított minket egy Ebel nevezetű hölgy, akinek kávépörkölője van Csehországban, és emellett aktívan keresi a kávéfarmerokat és különböző farmokat látogat, ahonnét egyenesen importálja a kávékat. Elküldte nekünk a honduraszi Jerusalén farmról, akikkel évek óta együtt dolgozik, a legfrisebb szüretből származó geisha kávék mintáit. A kávé levett a lábunkról, és mivel direct trade /a kávét egyenesen Honduraszból importálta/, így az ára is megfizethetőbb.

Tehát van 150 kg szárazan és 150kg nedvesen feldolgozott geishánk. Mit is jelnet ez pontosan? Ugyanarról a kávéról van szó, de más a feldolgozása. Ha tudni szeretnék, hogy hogyan hat a feldolgozási módszer a kávé ízére, akkor itt a lehetőség az összehasonlításra.

100 % Arabika kávé
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Elfogyott
Pörkölés dátuma: 2020.06.29

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2700 Ft
Mennyiség:
Elfogyott
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős és ízében egyértelműen érezhető a feldologzási módszer. Ízvilágában az érett citrusfélék aciditása és a szárított gyümölcs különböző tónusai dominálnak. Lecsengése édes és az elkészítési módszertól függően fellelhető benne a pekándió és a vanília.

Származási hely

A Geisha variánsú kávécserjéket Santa Barbara térségben vulkanikus talajon termesztik 1450 tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás 2019-2020

További információk

Régió: Santa Barbara

Város: Trinidad

Farm: Finca Jerusalén

Farmer: José F. Cuellár Fajardo

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Geisha

Feldolgozás: száraz - natural

Magasság: 1450 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, december 2019 – január 2020

SCA pontszám –  88

Hozzászólások - Honduras Finca Jerusalén/ Száraz - világos pörkölés (200g arabica szemes kávé)