Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Costa Rica La Pascuala – világos pörkölés(200g szemes kávé)

A La Pascuala kávéfarm 12 hektáron terül el és története már 1945-ben elkezdett íródni, mikor Apolonio Navarro Valverde megvásárolta a területet. Ekkoriban a kávéfarm helyén csak termőterület volt, amelyen Apolonio nádcukrot, babot és banánt kezdett el termeszteni. Azonban ezeknek a terményeknek a termesztése nagyon költséges és összetett volt a viszonylag alacsony eladási áraikhoz képest.
Ezért Apolonio úgy döntött, hogy megpróbál kávécserjéket termeszteni. Elmondható, hogy megtalálta a számítását, mivel farmján a mai napig kávécseresznyéket termeszt. A farm vezetője immár a fia Eduardo Navarro Ceciliano. Eduardo a speciality kávé irányába kezdte el terelni a farmot és rájött, hogy a jó termőföld és a klíma önmagában nem elég. Ezért a magas minőség elérése érdekében átképezte a farm összes dolgozóját. A kávécseresznyéket csak akkor szüretelik, ha tökéletesen megértek, majd ezután kézzel újból átválogatják. Ezt követően 25 napig szárítják, majd további két hónapig hagyják pihenni a szállítás előtt.

100 % Arabika
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2020.04.06

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2590 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős,mogyorós. Ízében a tejcsokoládé, a mogyoró és a gránátalma édessége érezhető. Lecsengése hasonló,de a háttérben enyhén fellelhető a narancshéj keserűsége. A kávét főleg eszpresszó elkészítésére ajánljuk.

Származási hely

A piros Catuai variánsú kávécserjéket Rosario térségben vulkanikus talajon termesztik 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás. Szüret: 2019.

További információk

Régió: Rosario

Város: San José

Farm: Finca La Pascuala

Farmer: Eduardo Navarro Ceciliano

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: Catuaí (piros)

Feldolgozás: száraz-natural

Magasság: 1350 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2019 február

SCA pontszám – 85

Hozzászólások - Costa Rica La Pascuala – világos pörkölés(200g szemes kávé)