Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

India Angadi Hoysala-sötét pörkölés(200g szemes kávé)

8 éves fennálásunk alatt először került Indiából származó speciality kávé a kínálatunkba. Most viszont a kezünkbe került ez az érdekes Sarchimor variáns, amely a Villa Sarchi és a Timor variánsok keveréke. A Timorról közismert, hogy a robuszta DNS nagy részét hordozza. Ez a kávé tehát nagyon érdekes, mivel tiszta arabika, de a robuszta gént nem lehet benne letagatni és az ízében meglep.

Az Angadi kávéfarmot 1889-ben alapították meg és 160 hektáron terül el. A farmon az arabika mellett robusztát is termesztenek. Ezenkívül a kávécserjékkel szimbiózisban különböző gyümölcsbokrok, fák és fűszernövények teremnek. A farm rainforrest alliance-ként van hitelesítve és nyilvántartva, mivel a kávécserjék itt vadon nőnek, a lehető legkevesebb emberi beavatkozással.


100 % Arabika
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2019.12.09

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2190 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste hatalmas és erős. Ízében inkább a csokoládés és nehezebb tónusok dominálnak, de fellelhetőek a gyümölcsös tónusok is mint az alma és a szárított füge. Lecsengése mogyorós, a fahéj tónusaival.

Származási hely

A Sarchimor variánsú kávécserjéket Chikmagalur térségben termesztik 900 - 1050 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket félnedves /konkrétan black honey/ módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás. Szüret: 2019.

További információk

Régió/város: Chikmagalur, Karnataka

Farm: Angadi

Feldolgozó állomás: Hoysala

Variáns: Sarchimor

Feldolgozás: Black Honey  /félnedves/

Magasság: 900 - 1050 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2019 január

Ízprofil: fahéj, nádcukor, alma, szárított füge, karamell, pörkölt mogyoró

SCA pontszám – 84,5

Többet az indiai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.

Hozzászólások - India Angadi Hoysala-sötét pörkölés(200g szemes kávé)