Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Nicaragua La Aurora-sötét pörkölés(200g szemes kávé)

Az Aurora kávéfarmot a Ferrufino család alapította meg 1992-ben. Bár Enrique már 1956-tól kapcsolatba került a kávéval, mivel kávéfarmon született és nevelkedett, az élet mégis más irányba sodorta. A kávéhoz és termesztéséhez 2004-ben tért vissza, amikor édesapjától megörökölte az Aurora kávéfarmot.

Enrique úgy döntött, hogy a kávétermesztést magasabb szintre emeli, és speciality kávét fog termeszteni. Elsősorban a farmba és a körülötte található infrastruktúrába fektetett be. A farm saját feldolgozó állomással, szárításra alkalmas lotokkal, valamint mini akadémiával rendelkezik az alkalmazottak és a környékbeli kistermelők számára.

A természettel összhangban élni az Aurora farm fő filozófiája. Filozófiájukat ,,biodinamikus” modellnek nevezték el, ami azt jelenti, hogy a lehető legkisebb beavatkozással a természettel harmóniában termesztik kávéjukat. Kizárólag csak megújuló energiaforrásokat és organikus trágyát használnak / cascarát és a kávé feldolgozása alatt termelt természetes ,,hulladékot”/ . A farmon szintén sok különböző gyümölcsfa és bokor található, amelyek többek közt sok madár és kisebb rágcsálók otthona / ezek az élőlények természetes védelmet nyújtanak bizonyos kártevőkkel szemben/.

100 % Arabika
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2019.10.14

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2590 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős, teás. Íze nagyon kiegyensúlyozott, amelyet édes gyümölcsösség jellemez, a mogyoró és nádcukor enyhe árnyalatával. Lecsengése enyhén keserű, a kakaó tónusaival.

Származási hely

A Catuai variánsú kávécserjéket Matagalpa térségben vulkanikus talajon termesztik 1200 - 1400 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás. Szüret: 2018-2019.

További információk

Régió: Matagalpa

Farm: Finca Aurora

Feldolgozó állomás: Aurora

Farmer:Dr. Enrique Ferrufino

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: 100% Catuai

Feldolgozás: nedves

Magasság: 1200 - 1400 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2018 novembere–2019 márciusa

Ízprofil: narancs, nádcukor, mogyoró, kakaó

SCA pontszám – 84

Hozzászólások - Nicaragua La Aurora-sötét pörkölés(200g szemes kávé)