Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Rwanda Nyakizu - világos pörkölés(200g szemes kávé)

A Nyakizu feldolgozó állomás Rwanda déli részén, a Burundi határához közeli Nyaruguru térségben található. Ez a térség a kávétermesztés nagy potenciáljáról ismert. A magas tengerszint feletti magasságnak, az ásványi anyagokban gazdag termőföldnek, a sok csapadéknak és a megfelelő klímának köszönhetően kitűnő kávé terem,amely magas cukortartalommal és gazdag ízprofillal rendelkezik.

A kávécseresznyék a környék kistermelőinek köszönhetően jutnak el a feldolgozó állomásba, akik kizárólag csak bourbon variánst termesztenek. A tisztességes felvásárlást követően a kávécsresznyéket kézzel válogatják, majd nedves módszerrel dolgozzák fel, amely 18 órás fermentációval zárul. Ezután 35 napon keresztül afrikai ágyakon szárítják. / A magas tengerszint feletti magasságnak köszönhetően magas a páratartalom, amely a szárítás folyamatát jelentősen lassítja./

100 % Arabika
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2019.10.14

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2590 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős, teás. Ízében a szikrázó és pezsdítő gyümölcsösség dominál, amelyben a citrusfélék mint a lime és citrom tónusai érezhetőek. Lecsengése enyhén keserű, az enyhén megégett karamellre emlékeztet.

Származási hely

A Bourbon variánsú kávécserjéket Nyaruguru térségben vulkanikus talajon termesztik 1750 - 2100 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás. Szüret: 2018.

További információk

Régió: Nyaruguru

Feldolgozó állomás: Nyakizu

Farm: a környék kistermelői

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: 100% Bourbon

Feldolgozás: nedves /18 órás fermentáció/

Magasság: 1750 - 2100 m tengerszint feletti magasságban

Szüret: kézi, 2018 májusa

Ízprofil: zöld alma, citrom, lime, nádcukor, fekete tea.  

SCA pontszám – 87,5

Hozzászólások - Rwanda Nyakizu - világos pörkölés(200g szemes kávé)