Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Hario V60 – porcelántölcsér

A Hario céget 1921-ben alapították, a cégnév jelentése magyarul ,,az üveg királya“. Tölcsérjeik a 21. században nagy sikernek örvendnek, mivel olcsón és kis erőfeszítéssel kiváló minőségű friss kávét lehet velük készíteni. Tipp: a tölcsér képe alatt megtekintheti, hogyan tud friss kávét készíteni ezzel a módszerrel.

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

11380 Ft
Mennyiség:
Elfogyott
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Elfogyott

További információk

Hao V60 otthoni elkészítéseri

 

Először is fontos elmondani, hogy a Hario kávé készítésének több módját is ismerjük. Az interneten bőségesen találunk ezekhez fotós illusztrációt, illetve videót. De mindenki kifejlesztheti saját, individuális elkészítési módszerét is. A kávét őrölhetjük finomabbra, szemcsésebbre, lúgozhatjuk hosszabb vagy kevesebb ideig is, ahogy tetszik. A következő képes leírásban feltüntetjük azt az elkészítési módszert, amely számunkra a legjobb és a legízletesebb eredményt hozta.

 

1. Előkészületek:

 

  • Hasznos, ha előre odakészítünk mindent, amire szükségünk lesz… Hario, papírfilter, kávédaráló, vízforraló kancsó és, természetesen a kávé.
  • A vizet felforraljuk és körkörös mozdulatokkal lassan ráöntjük a Hario-ra. Ezzel felmelegítjük a kávéfőzőt és a csészét is.
  • A Hario-ba helyezzük a papírfiltert és lassú körkörös mozgással átöblítjük, aminek több előnye is van, mivel így a filterből eltávolítjuk a papír-ízt, és a filter rátapad a kávéfőző falára, ami megkönnyíti a további munkánkat.

 


 

2. A kávé elkészítése

 

  • A kávédarálóban kb. 20-24g kávét megőrölünk tetszés szerinti finomsági fokra. Mi kb. sókristály méretű szemcsékre őröltük a kávét.
  • A vizet a forráspont elérése után levesszük a tűzről és 1 percig állni hagyjuk, míg el nem éri az optimális hőmérsékletet, ami kb. 93-94 Celsius fok.
  • Miután a megőrölt kávét a filterbe szórtuk, a kávéfőzőt a fülénél fogva néhányszor az asztallaphoz kopogtatjuk, hogy a kávé jól leülepedjen.
  • Ezek után a kávéfőzőt a csészére, vagy más edényre helyezzük és megkezdjük a szűrést.

 

 

3. Szűrés

 

  • Első lépésben 1 dl forró vizet öntünk a kávéra és 30 másodpercig várunk. A kávé elkezd „kinyílni“.
  • 30 mp után lassú körkörös mozdulatokkal folytatjuk a kávé forrázását, a közepénél kezdve a csésze szélei felé haladva.
  • A kávét a filterben megkeverhetjük és egy kicsit várunk, amíg folyamatban van az extrakció.
  • Körülbelül egy perc után ugyanazokkal a körkörös mozdulatokkal folytatjuk a kávé forrázását mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt mennyiséget. Ez általában 20g kávéhoz 2 dl vizet jelent.

 

 

További információ: Vásárlóink gyakran megkérdezik, hogy mi a különbség a Hario és a Chemex közt. A különbség legfőképp a filterekben található. A Chemexnek 25-30 százalékkal erősebb filterei vannak. Ez azt jelenti, hogy több üledéket képesek megszűrni és így tisztább végterméket kapunk. Az így elkészített kávé, sokkal édesebb és tisztább.

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!