Ingyenes kézbesítés
16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Hario V60 – üvegtölcsér

A Hario céget 1921-ben alapították, a cégnév jelentése magyarul ,,az üveg királya“. Tölcsérjeik a 21. században nagy sikernek örvendnek, mivel olcsón és kis erőfeszítéssel kiváló minőségű friss kávét lehet velük készíteni. Tipp: a tölcsér képe alatt megtekintheti, hogyan tud friss kávét készíteni ezzel a módszerrel.

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

8445 Ft
Mennyiség:
Elfogyott
Ingyenes kézbesítés
16 000 Ft feletti megrendelés esetén

További információk

Hario V60 otthoni elkészítése


Először is fontos elmondani, hogy a Hario kávé készítésének több módját is ismerjük. Az interneten bőségesen találunk ezekhez fotós illusztrációt, illetve videót. De mindenki kifejlesztheti saját, individuális elkészítési módszerét is. A kávét őrölhetjük finomabbra, szemcsésebbre, lúgozhatjuk hosszabb vagy kevesebb ideig is, ahogy tetszik. A következő képes leírásban feltüntetjük azt az elkészítési módszert, amely számunkra a legjobb és a legízletesebb eredményt hozta.

 

1. Előkészületek:


 • Hasznos, ha előre odakészítünk mindent, amire szükségünk lesz… Hario, papírfilter, kávédaráló, vízforraló kancsó és, természetesen a kávé.
 • A vizet felforraljuk és körkörös mozdulatokkal lassan ráöntjük a Hario-ra. Ezzel felmelegítjük a kávéfőzőt és a csészét is.
 • A Hario-ba helyezzük a papírfiltert és lassú körkörös mozgással átöblítjük, aminek több előnye is van, mivel így a filterből eltávolítjuk a papír-ízt, és a filter rátapad a kávéfőző falára, ami megkönnyíti a további munkánkat.
 


 

2. A kávé elkészítése


 • A kávédarálóban kb. 20-24g kávét megőrölünk tetszés szerinti finomsági fokra. Mi kb. sókristály méretű szemcsékre őröltük a kávét.
 • A vizet a forráspont elérése után levesszük a tűzről és 1 percig állni hagyjuk, míg el nem éri az optimális hőmérsékletet, ami kb. 93-94 Celsius fok.
 • Miután a megőrölt kávét a filterbe szórtuk, a kávéfőzőt a fülénél fogva néhányszor az asztallaphoz kopogtatjuk, hogy a kávé jól leülepedjen.
 • Ezek után a kávéfőzőt a csészére, vagy más edényre helyezzük és megkezdjük a szűrést.

 

 

3. Szűrés


 • Első lépésben 1 dl forró vizet öntünk a kávéra és 30 másodpercig várunk. A kávé elkezd „kinyílni“.
 • 30 mp után lassú körkörös mozdulatokkal folytatjuk a kávé forrázását, a közepénél kezdve a csésze szélei felé haladva.
 • A kávét a filterben megkeverhetjük és egy kicsit várunk, amíg folyamatban van az extrakció.
 • Körülbelül egy perc után ugyanazokkal a körkörös mozdulatokkal folytatjuk a kávé forrázását mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt mennyiséget. Ez általában 20g kávéhoz 2 dl vizet jelent.

 


További információ: Vásárlóink gyakran megkérdezik, hogy mi a különbség a Hario és a Chemex közt. A különbség legfőképp a filterekben található. A Chemexnek 25-30 százalékkal erősebb filterei vannak. Ez azt jelenti, hogy több üledéket képesek megszűrni és így tisztább végterméket kapunk. Az így elkészített kávé, sokkal édesebb és tisztább.

Hozzászólások - Hario V60 – üvegtölcsér