Coffeein Menü
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Etiopia Yirgacheffe-világos pörkölés (1000 g arabica szemes kávé)

Gyönyörű virágos aromával rendelkezik. Ízében gyümölcsös tónusok széles skálája, csokoládé és mogyoró érezhető.

A kávé anyaföldje Etiópia, Yirgacheffe területe. Kaffa tartományból, az erdőben vadon nőtt cserjékről terjedt szét az egész világon. A legenda szerint egy Khaldi nevű pásztor észrevette, ahogyan a bárányai kávébogyókat ettek, aminek hatására nagyon éberek lettek, futkároztak és tele lettek energiával. Khaldi is kipróbálta a kávébogyókat, melynek során „felfedezte“ a kávé hatását. A teljes történetet a kávé elterjedéséről Afrikából a világ többi tájára, a blogunkban olvashatja el.

100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: City
Csomagolás: 1000 g (szemes kávé)

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

18500 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés 16000 Ft
feletti megrendelés esetén

5% kedvezmény minden kávéra regisztrált vásárlóknak!
Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés: 15.05.2024

Receptek

v60

300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/

24 kattintás Comandante

96 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:30-3 perc

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz 

 - harmadik felöntés 1 percnél újabb 90g víz

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 90g víz

- 2 percnél körkörörösen megkeverjük a dripper tartalmát

aeropress

Klasszikus módszer

300ml vízhez 20g kávé / 1:15 arány/

20 comandante kattintás

93 °C hőmérsékletű víz

Extrakció 2:30 perc

-első öntés 60g víz és indítjuk a stoppert

- második felöntés a 30-ik másodpercnél újabb 60g víz és alaposan megkeverjük

- harmadik felöntés 1 percnél újabb 80g víz és alaposan megkeverjük

- negyedik felöntés 1 perc 30 másodpercnél 100g víz és megkeverjük

- a második percnél felhelyezzük a filter tartót / az átmosott papírfilterrel/

- elkezdődik az extrakció, amely 30 másodpercig tart

Ízvilág

A kávé teste közepesen erős. Gyönyörű virágos aromája már az elején elvarázsol . Ízében a gyümölcsös tónusok széles skálája, valamint dió és csokoládé érezhető. Virágos aromája átszűrődik az italba is. Lecsengése édes, enyhén gyümölcsös, az étcsokoládé tónusaival.

Származási hely

A kávécserjéket Yirgacheffe térségben elhelyezkedő vulkanikus talajon termesztik 1700-1900 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket nedves módszerrel dolgozzák fel, majd napon szárítják. Kézi szüret és válogatás.

További információk

Régió: Yirgacheffe
Farm: a környék kistermelői
Variáns: vadon növő
Feldolgozás: nedves, napon szárítva
Magasság: 1700-1900 m tengerszint feletti magasságban

 

Többet az etiópiai kávéról ebben a cikkünkben olvashat.

Értékelések

Még nincs értékelés Értékelés hozzáadása
Copyright © 2011 - 2024 Minden jog fenntartva | Általános Üzleti Feltételek | GDPR | Cookies | Fő tér 2, 93601 Ipolyság | info@coffeein.hu | +36 70 213 7773
E-shop fejlesztés: kódolás és programozás - adwebs.sk, UX és dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Regisztráljon és vásároljon kedvezménnyel!

Regisztrálok!