Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén
← vissza

Brazil Santa Cruz-sötét pörkölés(200g szemes kávé)

Ezt a kávét Max ajánlotta a Brazilian Coffee Companytól. Max született brazil, és kávét importál Brazíliából olyan farmerektől, akiket személyesen is ismer. Tehát direct trade kávéról beszélünk, amely Max szerint a legkiválóbb egy édes eszpresszóra. Mi pedig pontosan egy ilyen kávét kerestünk, melyben az eszpresszó édességétől eláll a lélegzetünk.

A Santa Cruz farmnak nem túl régi a története. 2007-ben Reinaldo de Oliveira Costa összebarátkozott egy kávéfarmerrel. Annyira elvarázsolta őt a kávé, hogy földterületet bérelt tőle, és elkezdte termeszteni saját kávéját. Reinaldo feleségével együtt gazdálkodik 2,5 ha farmjukon. Kimondottan elhivatott, a farmon napi 18 órát tölt. A kemény munka azonban meghozta gyümölcsét, mivel utolsó termése 88 pontot kapott az SCA-tól / ez található meg a kínálatunkban is/. Amennyiben tehát egy édes, mogyorós kávét keresnek, akkor jó helyen járnak. Mindenképp ajánljuk megkóstolni mind a két pörkölési árnyalatot.

100 % Arabika
Speciality grade kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)

Elérhetőség: Raktáron
Pörkölés dátuma: 2019.05.20

A kávé jellemzői

Koffeintartalom
Krém
ízbeli gazdagság

Elkészítését ajánljuk

espresso moka chemex french hario

Ár (ÁFÁ-t tartalmaz)

2590 Ft
Mennyiség:
Ingyenes kézbesítés
15 000 Ft feletti megrendelés esetén

Ízvilág

A kávé teste hatalmas, diós,csokoládés. Ízében a különböző mogyorók széles skálája és a szárított gyümölcs tónusai dominálnak. Lecsengése hosszabb, enyhén édes, amelyben a kakaó keserűsége is érezhető.

Származási hely

A Red Acaia variánsú kávécserjéket Mantiqueira térségben, vulkanikus talajon termesztik 1200 - 1350 m tengerszint feletti magasságban. A kávécseresznyéket száraz módszerrel dolgozzák fel. Kézi szüret és válogatás, 2018.

További információk

Régió: Mantiqueira/Bairro Santana

Farm: Santa Cruz

Farmer: Reinaldo de Oliveira Costa

Talaj: vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag

Variáns: 100% Red Acaia

Feldolgozás: Száraz /Natural/

Magasság: 1200 - 1350 m tengerszint feletti magasság

Szüret: kézi, 2018

Ízprofil: mandula, nugát, kakaó, szárított gyümölcs, mogyoró

SCA pontszám: 88

Hozzászólások - Brazil Santa Cruz-sötét pörkölés(200g szemes kávé)